Msi GT72VR Dominator 071 6RD VR Ready Yurt Dışından Satın Alma ve İlk İzlenimler

KARAR SÜRECİ

     2013 yılından beri video düzenleme, grafik tasarım, animasyon işlerinde intel i7 işlemcili 15 inçlik Monster marka bir dizüstü bilgisayarı kullanmaktaydım. Bilgisayar artık ihtiyaçlarımı karşılamamaya başladığında ise yeni bir dizüstü bilgisayar arayışına giriştim. Bu bağlamda birçok markayı taradım, inceledim. Sonuç olarak da markası, modeli ne olursa olsun Nvidia’nın Pascal serisi (Gtx 1060, Gtx 1070, Gtx 1080) ekran kartlarından birini kullanan bir dizüstü bilgisayar almaya karar verdim ve aramalarımı bu doğrultuda limitledim. Monster ve Msi markaları yine elimde kalan son iki markaydı. Msi malzeme kalitesi ve tasarımıyla ön plana çıkarken Monster ise teknik servis hizmetleriyle öndeydi. Derken Msi almaya karar verdim fakat istediğim özellikleri sahip Pascal mimarisinin kullanıldığı dizüstü bilgisayarlar ülkemizde en ucuz 7300 TL civarındaydı ve benim o kadar bütçem yoktu.

     Daha sonra Msi GT72VR 071 Dominator 6RD numarasına sahip dizüstü bilgisayarın Amazon’da 1549 dolar olduğunu görünce bir heveslendim. Her ne kadar 318 dolarlık vergisi ve kargosu olsa da ürün Türkiye’den çok daha ucuza geliyordu. Yaptığım hesaplamalara göre bilgisayar bana 6000 TL civarında bir paraya mal olacaktı. Gözümü karartıp 13 Eylül 2016 tarihinde siparişi verdim ve bilgisayar elime 22 Eylül 2016’da ulaştı. – (Buraya küçük bir not düşeyim, Amazon’dan ürün aldığınızda ürün 75 Euro ile 1500 Euro arasında ise Amazon sizden vergi ücretlerini peşin alıyor. Ürününüz Türkiye’ye ulaştığında Ups yetkilileri sizi arayarak mail adresinizi istiyorlar ve verdiğiniz adrese bir evrak gönderiliyor. Siz bu evrakı imzalayarak yetkililere geri gönderiyorsunuz. Bu evrak Ups görevlilerinin ürünü Gümrükten teslim almasına olanak sağlıyor. Ups görevlileri ürünün gümrük vergisini ödeyerek ürünü teslim alıp adresinize teslim ediyorlar ve yaptıkları tüm masrafları Amazon’a fatura ediyorlar.)

karsilasirma_1

BİLGİSAYAR HAKKINDAKİ İZLENİMLERİM

     Bilgisayar geldiğinde kutuları açarken oldukça heyecanlıydım ve yeni bilgisayarım kutusundan çıktığında heyecanım iki kat arttı. Şimdiye kadar hiç 17 inçlik dizüstü bilgisayar kullanmadıysanız önce herhangi bir teknoloji mağazasında 17 inçlik bir modeli görüp ondan sonra almaya karar vermenizi öneririm. Zira bana oldukça büyük geldi. Öncesinde 17 inçlik bir bilgisayar kullansaydım belki tercihimi yine 15 inçlik bir bilgisayardan yana yapabilirdim. Neyse büyüklük şokunu üzerimden attıktan sonra ilk dikkatimi çeken şey malzeme kalitesiydi. Msi bu konuda gerçekten çok iyi ve ürünlerinin malzeme kalitesi gerçekten muazzam.  Özellikle GT serisi dizüstü bilgisayarlar en üst segment malzeme kullanılan bilgisayarlardır.

3

Dip Not: – Msi Oyuncu Dizüstü Bilgisayarları Seri Bilgileri Şu şekildedir ;

GT Serisi = İleri Düzey İntel Oyuncu Bilgisayarı

GE Serisi = Orta Düzey İntel Oyuncu Bilgisayarı

GS Serisi = İnce – ileri/Orta Düzey İntel Oyuncu Bilgisayarı

GX Serisi = İleri/Orta Düzey Amd Oyuncu Bilgisayarı

GP Serisi = İnce – Orta Düzey İntel Oyuncu Bilgisayarını ifade eder.

Kasa

Kasa Msi’ın uzun zamandır kullandığı kendini kanıtlamış GT kasası. Üst kapakta klasik Msi logosu bulunmakta. Kasanın arka kısmındaki havalandırma boşlukları ilk bakışta size spor bir arabayı andırabilir. Kasaya dokunduğunuz anda size kalite hissini yaşatıyor.

alt_

Ekran

Ekranla ilgili olarak ilk dikkatimi çeken şey hangi açıdan bakarsanız bakın görüntü kalitesinin çok etkilenmemesiydi. Ekran 60 Hz’lik 5 ms tepki süreli, G-Sync özellikli, Full HD bir panelden oluşuyor ve renk ayrımı oldukça başarılı. Boyut olarak da daha önce bahsettiğim gibi bir dizüstü bilgisayardan çok masaüstü bilgisayarına andırıyor. Tabi bu oyun oynayanlar ve tasarım işleriyle uğraşanlar için iyi bir şey.

Bağlanılabilirlik

Bilgisayarın sağ tarafında optik sürücü (DVD) ve 2 adet USB 3.0 giriş, sol tarafta 4 adet USB 3.0 giriş, mikrofon girişi, hat girişi, hat çıkışı, SPDIF ve SD kart girişi, arka tarafında ise 1 adet mini display port (1.2), 1 adet HDMI (1.4), 1 adet USB 3.1 Type C girişi, 1 adet Gigabit Ethernet ve adaptör girişleri bulunmakta.

Klavye

Msi diğer modellerinde olduğu gibi bu modelinde de Steelseries klavye kullanmış. Klavyenin hissiyatı oldukça narin buna rağmen tuşlara basarken sağlamlığını hissettiriyor. Bu arada ilk kez ışıklı klavye kullanan biri olarak çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. Işıkların rengini ve şiddetini ister kısa yol tuşuyla isterseniz de Windows üzerinden bir yazılım aracılığıyla değiştirebiliyorsunuz.

Soğutma ve Performans

Cihazı kullanmaya başlayalı henüz birkaç gün olduğundan detaylı denemeler yapamadım fakat yarım saat kadar full ayarlarlar Rise Of The Tomb Raider oynadıktan ve yaklaşık bir saat kadar After Effects programında bir animasyon hazırlayıp bunun renderını aldığımda ne Cpu’nun ne de GPU’nun 50 derecenin üzerine çıktığını görmedim. Oyunda değil ama render alırken hem 6. Nesil i7 6700Q işlemcinin hem de Gtx 1060’ın varlığı kendini oldukça hissettiriyordu. Cihazın performansı muazzam.

Hoparlörler

Cihazın klavye kısmının hemen üzerinde iki adet stereo hoparlör ve alt kısmında bir adet sub woofer bulunuyor. Evde özellikle film izlerken kullandığım 5+1 ses sistemim var. Her ne kadar alakasız bir karşılaştırma olsa da birbiriyle kıyaslayacak olursak dizüstü bilgisayar neredeyse ses sistemi kadar tok ve kaliteli ses veriyor. Film izlerken, oyun oynarken etrafınızda olup biteni unutup kendinizi olayın atmosferine kaptırıyorsunuz. Ayrıca Nahimic uygulaması ile ses için ince ayarlar yapabiliyorsunuz.

Batarya ve Şarj Süresi

Cihazın içinde 9 hücreli lityum batarya bulunuyor. Batarya tam doluyken internet ve standart işlemlerde yaklaşık 3,5 saat dayanıyor. Yük altında bu süre daha da kısalacaktır elbet. Bu arada cihazın 3 ayda bir batarya kalibrasyonu yapılması gerekiyormuş. Msi’ın küçük bir programı ile bu işlemi yapabiliyorsunuz. İşlem bataryayı tamamen bitirip ardından şarj etmekten ibaret.

Bilgisayarla ilgili ilk izlenimlerim bu kadar kullandıkça farklı tecrübeleri elimden geldiğince aktarmaya çalışırım. Şimdilik bu kadar. İnternette bu bilgisayarla ilgili Türkçe bir kaynak bulamadığım için almayı düşünenlere faydalı olabilmek adına bu yazıyı hazırladım umarım faydalı olmuştur.

arkadan_

Kutu Açılış Videosu

Bilgisayarın Özellikleri

Model: GT72VR Dominator-071

Ekran: 17 inch

Çözünürlük: 1920*1080

İşlemci: intel i7 Skylake (6700Q) 2.6 GHz

Ram: 12 GB DDR4-SDRAM

HDD: 1000 GB 7200 RPM SATA

SSD: 128 GB M.2 SATA

Ekran Kartı: Nvidia GTX 1060 GDDR5 6GB

Optik Sürücü: DVD+RW

İşletim Sistemi: Windows Home 64 Bit

Ürünün Linki

4 thoughts on “Msi GT72VR Dominator 071 6RD VR Ready Yurt Dışından Satın Alma ve İlk İzlenimler

  1. Öncelikle merhabalar , aynı cihazı 25 kasım indiriminden faydalanıp 1299+240(gümrük )almış bulunmaktayım . Performansı dediginiz gibi çok hoş . Fakat son günlerde bi sorunla karşı karşıyayım . Bu laptop da intel hd graphics yok .(veya var ama devre dışı yani gözükmüyor ) bilgisayar fişteyken GPU sıcaklıgı bazen yük altında olmadıgı halde 60 dereceye kadar çıkıyor. Fanı hızlanıyor 55 e geri düşüyor fakat tekrar tekrar bu işlemi tekrar ediyor. Fişten çıkardığımda ise 55 dereceye çıkınca kendisini kapatıyor ve fişe takmadan geri açılmıyor .Böyle bir problem ile karşılaştınız mı acaba ? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum günlerdir çözüm arıyorum bu duruma .

    1. Merhabalar. Bagsettiginiz sorunu birebir yasamadim ama ilk baslarda ufak tefek benzer problemler oldu. Ben c surucusunu silip yeniden temiz windows 10 kurdum. Sonra tek tek suruculeri tanittim. Ben bus islemi yaptiktan sonra en ufak vir sorun yasamadim. Imkaniniz varsa tavsiye ederim.

  2. Peki , Çok teşekkür ederim. sizinle iletişime geçebileceğim bir e-posta adresi var mıdır acaba ? Olası herhangi bir sorun olursa diye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir